citroenpudding mousse met rood fruit

Heerlijke citroenpudding mousse met rode vruchten

Deze heerlijke citroenpudding mousse met rode vruchten is klaar in een handomdraai. Citroenpudding, of lemon curd, is heerlijk fris en licht van smaak.
heerlijke mousse van citroenpudding met rode vruchten
heerlijke mousse van citroenpudding (lemon curd) met rode vruchten

Deze heerlijke mousse van citroenpudding met rode vruchten is verrassend lekker, eenvoudig en snel klaar. Je hebt maar enkele ingrediënten nodig, en binnen de 5 a 10 minuten is het klaar. Je kan het direct serveren, of ook voorbereiden en in de koelkast bewaren.

Vorig weekeinde heb ik dit als nagerecht gemaakt op onze familiebijeenkomst. Het gevaar is dat iedereen dan al zo volgegeten is, dat we helemaal niet meer aan een nagerecht toekomen. Daarom heb ik het met de dadels bij het aperitiefhapje al licht gehouden. Dit superlicht en romig dessert gaat er ook altijd nog wel bij.

Je kan met dit soort lekkere en snel klaar nagerechten oneindig variëren. Vorig jaar heb ik zo een mascarpone mousse met rood fruit gemaakt. De inspiratie voor deze lemon curd variante heb ik gevonden op Annie’s Noms.

Het moeilijkste aan dit gerecht is de room opkloppen. Het beste is dat je room neemt met een hoog vetgehalte (40%). Het is het vet dat de luchtbelletjes vast houdt die er door de mixer worden ingebracht. Zorg er ook voor dat de room goed koud is. Begin met de mixer op een lage stand, en voor dan geleidelijk de snelheid op. Tot slot doe ik de poedersuiker er meestal ook al bij tijdens het mixen, zodra hij wat romig begint te worden. Handigebaktips is een goed website waar je zulke “how to”-tips kan vinden. Een goede video vind je ook op youtube.

Ingrediënten (voor 8 porties):

 • 300 ml room
 • 100 gram mascarpone
 • 340 gram citroenpudding (lemon curd)
 • 50 gram poedersuiker
 • rood fruit
 • speculaaskruimels

Bereiding:

 • Klop de room op tot hij vast en schuimig is.
 • Voeg er de poedersuiker, mascarpone en lemon curd aan toe.
 • Mix alles goed door elkaar, tot je een romige consistentie hebt.
 • Verdeel de mousse over de schaaltjes (ik doe ongeveer 3 grote eetlepels per portie).
 • Werk af met het rood fruit den de speculaaskruimels.

Volg gerechtenweb.blog

Vul je emailadres in en blijf altijd op de hoogte!

De Engelstalige versie van dit recept vind je op surprising.recipes.

4 reacties op “Heerlijke citroenpudding mousse met rode vruchtenVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: