mini spiegeleitjes

mini spiegeleitjes

Vraag van de dag: hoe maak je uit een kippenei drie mini spiegeleitjes?
mini spiegeleitjes
mini spiegeleitjes

Vraag van de dag: hoe maak je uit een normaal kippenei drie kleine mini spiegeleitjes. Eiwit en eigeel kan je nog vrij gemakkelijk van mekaar scheiden, maar hoe kan je een eigeel zonder al te veel miserie in drie delen opsplitsen? Het antwoord ligt in je diepvriezer.

Na een nachtje diepvriezer is je ei kompleet bevroren en kan je het in schijfjes snijden. Deze bevroren eischijfjes kan je dan in de pan bakken. Het eiwit zal bij het ontdooien kort een beetje uitlopen en dan stollen. Op die manier krijg je hetzelfde effect als bij een normaal spiegelei.

Ik heb het op kleine toastjes geserveerd. Je kan het dan als ontbijt of brunch serveren, als hapje of zelfs als bijgerecht bij een hoofdgerecht. Normaal kan ik uit een ei een stuk of vijf schijfjes snijden, waarvan er dan drie voldoende eigeel bevatten om tot spiegelei te worden.

De inspiratie voor dit verrassend eenvoudige eiergerecht vond ik in een filmpje op Pinterest. Er staan nog veel meer ideeën op, bekijk het filmpje dus zeker eens in volle lengte.

Ingrediënten

  • 1 kippenei
  • peper en zout om te kruiden

Bereiding:

  • Leg het kippenei een nachtje in de diepvries.
  • Laat het dan even “schrikken” in warm water, dan kan je het beter pellen.
  • Snij het bevroren kippenei dan in schijfjes en bak die in een voorverhitte pan.

 

 

Een andere verrassende spiegelei variatie voor je ontbijt is een spiegelei gebakken in een paprikaring: een paprika ei-land.

0 comments on “mini spiegeleitjesAdd yours →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: